7/4/08

pel Dret a l’avortament lliure i gratuït



El jutjat de Tarragona ha començat a citar a declarar com a testimonis a dones i homes que s’havien inculpat en la campanya pel Dret a l’avortament lliure i gratuït. Una situació que ha provocat que la citació d’un dirigent d’EUiA de Tarragona, Juan Manuel Patón, hagi estat cridat pel Jutjat de Gavà per haver estat veí de la comarca fins fa pocs mesos.

Paton haurà de declarar a Gavà el pròxim dimecres, 9 d’abril, a les 10.00 hores. De moment, és l’únic autoinculpat que declararà a un jutjat de la demarcació de Barcelona degut a la derivació del cas des de Tarragona. Les persones que es van autoinculpar en la campanya a Barcelona no hauran de declarar perquè s’ha arxivat el cas.

Davant d’això, EUiA demana que s’acabi amb la persecució a les dones que han avortat i amb la d’aquelles o aquells/es professionals que ho han fet possible. També, en solidaritat amb les dones i els homes citats a declarar, EUiA de Gavà ha convocat una concentració el mateix 9 d’abril. Serà a les 9:45 hores davant del jutjat de Gavà que comptarà amb la presencia de la regidora Emma Blanco i del coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles. En l’acció, es demanarà que s’aturi la repressió que suposa haver d’anar a declarar en un jutjat per a totes aquelles persones que han participat en la campanya pel Dret a l’avortament lliure i gratuït.

No hay comentarios: