29/3/08

El Ple de l'Ajuntament aprova una moció per donar suport al procés d'independència de Kosovo


El Ple de l'Ajuntament del Masnou va aprovar en la sessió del 27 de març una moció, presentada pel grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), per donar suport al procés d'independència de Kosovo. La iniciativa va ser aprovada amb els vots a favor dels grups d'ERC, amb 3 vots, Convergència i Unió (CiU), amb 6 vots, i Iniciativa per Catalunya-Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), amb 3 vots, mentre que la formació del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), amb 7 vots, va votar en contra i el Partit Popular (PP), amb 2 vots, es va abstenir per considerar que al ple municipal només s'han de tractar temes d'àmbit local.
Llegir més


EUIA d’El Masnou davant la moció presentada per ERC en relació al reconeixement de l’Estat fraudulent de Kosovo, manifesta:

1er.-No compartim el vot afirmatiu donat pels companys de la coalició ICV, a la resolució de reconeixement de l’Estat fraudulent de Kosovo, presentat per ERC.

2n.- USA, el grup de contacte, i la UE han consagrat una aberració jurídica.
El reconeixement de la soberania de Kosovo per part de les principals potències occidentals, constitueix un veritable viratge de les relacions internacionals després de la guerra del 1999; la resolució 1244 del Consell de Seguretat afirmava que reconeixia la integritat del territori serbi, incloent Kosovo, que disposava d’una àmplia autonomia. La flagrant violació d’aquesta resolució redueix a pols el dret internacional. De que ens serveix redactar resolucions, si és per trepitjar-les?

La realitat és que el Kosovo independent no és sobirà i que la seva activitat econòmica legal és servir de seu a Camp Bondsteel, la més moderna de les bases militars del Estats Units al continent europeu.

3r.-ICV i Izquierda Unida (EUiA) són dos organitzacions soberanes unides per un programa electoral i que fora d’aquest, cada organització manté les seves posicions ideològiques, per tant els regidors de ICV-EUIA en aquest cas han votat SI a l’Ajuntament del Masnou en funció de la seva filiació política: els tres d’ICV (els regidors de ICV-EUIA de Sant Cugat del Vallès davant una resolució similar van abstenir-se)

El Masnou 29-3-2008


RESOLUCIÓN 1244 (1999)

Kosovo y la geopolítica de los Balcanes

La verdadera historia detrás de la independencia de Kosovo

Hemeroteca 31-3-1999
Anguita: «La intervención es terrorismo de Estado»

Kosovo y Bolivia: “lo que está operando aquí es una guerra mundial”

1 comentario:

Anónimo dijo...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the OLED, I hope you enjoy. The address is http://oled-brasil.blogspot.com. A hug.