10/7/07

TOTS AMB ELS TREBALLADORS DE DOGI


El proper dijous, els treballadors de DOGI han convocat una jornada de vaga, com a mesura de pressió davant les intencions de l'empresa d'acomiadar prop de 180 treballadors.

Aquests possibles acomiadaments s'afegeixen a les baixes que es van produir a la plantilla com a conseqüència dels dos expedients de regulació d'ocupació efectuats per l'empresa en els darrers 3 anys.

Tot el treball del nostre grup municipal, abans des de l'oposició, i ara des del govern, ha estat adreçat a la consecució de dos objectius: El manteniment de l’empresa al nostre municipi i la conservació dels llocs de treball.

El primer objectiu va quedar garantit amb l’aprovació dels dos plans urbanístics de DOGI.

El segon semblava garantit amb el conveni signat entre el propietari majoritari de DOGI, el sr. Josep Domènech, i l’Ajuntament del Masnou.

Malauradament, la situació actual posa de manifest la voluntat de l’empresa de reduir sensiblement el nombre actual de llocs de treball, sense que aquesta reducció vagi acompanyada de les corresponents mesures que garanteixin una indemnització justa per a les baixes voluntàries i la recol•locació d’aquests treballadors que no optin per les mateixes.

Qualsevol solució a la situació actual de DOGI ha de ser consensuada entre la direcció i els treballadors de l’empresa i l’Ajuntament i els grups polítics del Masnou, tenen l’obligació de fer de mitjancers per aconseguir aquest objectiu.

Des d’ICV-EUIA volem deixar clar el nostre suport als treballadors de DOGI, i el nostre compromís d’acompanyar-los en la seva lluita en la defensa dels seus interessos.

Cridem als nostres ciutadans i ciutadanes a que es solidaritzin amb els treballadors de DOGI, i els convidem a concentrar-se davant les instal•lacions de DOGI, al c/ Itàlia, el proper dijous, dia 12 de juliol, a les 12 del migdia.

Màxim Fàbregas i Añaños
Portaveu d’ICV-EUiA

No hay comentarios: